Газ для населення в березні подешевшає на 14%

Источник: kievpost.com.ua
газ тарифы
Газ для населення в березні подешевшає на 14%

У березні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» поставляє газ у рамках спеціальних обов'язків (ПСЗ), становитиме 3,4 тис. грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами), що на 14% менше, ніж у лютому 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба уряду, посилаючись на інформацію прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

«В умовах карантину та розгортання економічної кризи уряд прагне мінімізувати витрати людей на комунальні послуги, які зростуть у зв'язку зі збільшенням часу їх перебування вдома. Один із шляхів мінімізації - здешевлення газу для українців. Оптова ціна на природний газ, яку уряд і «Нафтогаз» забезпечили для потреб населення і виробників тепла в березні 2020 року, на 14% менше, ніж минулого місяця. Це дозволяє регіональним збутовим компаніям забезпечити зниження тарифу на 9-13% порівняно з лютим», - цитує прес-служба Шмигаля.

Зазначається, що, за інформацією НАК «Нафтогаз», така ціна у березні сформувалася завдяки тому, що на внутрішньому ринку з'явився новий ліквідний ціновий індикатор. Оператор газотранспортної системи України провів тендер на закупівлю газу на період поставки - березень-грудень 2020 року, і торги продемонстрували, що в Україні існує значна конкуренція, яка призводить "до зниження оптових цін на купівлю-продаж газу".

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть