Гончарук пояснив, чому українці отримали дві платіжки за газ

Источник: kievpost.com.ua
Гончарук пояснив, чому українці отримали дві платіжки за газ

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пояснив, чому у січні громадяни отримали дві платіжки за газ та чи вплине це на загальну суму платежу.

Про це він написав у своєму "Телеграм-каналі".

"У січні українці отримали не одну, а дві платіжки – окремо за газ і окремо за його транспортування. Розділення платіжок на дві частини не вплине на сукупну вартість платежу. Плата за транспортування завжди існувала – раніше вона входила до загального тарифу. Наразі сплату за транспортування відокремили, щоби в разі потреби була можливість вільно змінювати постачальника. А це — європейські правила ринку та боротьба з монополіями. Незважаючи на розділення тарифу на дві частини, сукупна вартість двох платіжок (на газ і транспортування), які надійшли українцям у січні, все одно менша, ніж торік в одній платіжці", - зазначив він.

Водночас прем'єр уточнив, що оплата платіжок за транспортування газу тими українцями, які газ не використовують, буде мінімальною. Наприклад, вартість розподілу газу на приготування їжі становитиме 2,8 грн.

"Уряд звернеться до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), з пропозицією затвердити мінімальну оплату за відсутності споживання газу. Також Уряд запропонує забезпечити одночасне надходження цих двох платіжок, аби українцям було зручніше сплачувати за спожиті послуги", - зазначив він.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть