Кабмін виділив 1,6 мільярда гривень допомоги для ФОПів, які мають дітей

Источник: kievpost.com.ua
Кабмін виділив 1,6 мільярда гривень допомоги для ФОПів, які мають дітей

Уряд виділив кошти в сумі 1,6 мільярда гривень із фонду боротьби із гострою респіраторною хворобою COVID-19 для надання допомоги на дітей фізичних осіб-підприємців (ФОП), що обрали спрощену систему оподаткування, які належать до першої та другої груп платників єдиного податку.

Про це повідомляється на сайті Міністерства соціальної політики з посиланням на міністра Марину Лазебну.

"Це одна з антикризових програм щодо посилення соціального захисту сімей в період карантину, які послідовно реалізує Мінсоцполітики", - цитує прес-служба Лазебну.

Міністр впевнена, що найближчим часом, після узгодження з бюджетним комітетом Верховної Ради України, програма повністю запрацює. Таке рішення уряду дозволить здійснити виплати допомоги на 414 тисяч дітей з 337 тисяч сімей ФОПів.

У міністерстві також нагадали, що, згідно з постановою Кабінету міністрів України "Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми", яке було прийнято 22 квітня, допомога на дітей фізособам-підприємцям, які належать до першої та другої груп платників єдиного податку, буде надаватися на кожну дитину до 10-річного віку у розмірі прожиткового мінімуму для дітей віком до 6-ти років - 1779 гривень, для дітей від 6-ти до 10-ти років - 2218 гривень).

Зазначається, що виплата допомоги введено на період карантину та на один місяць з дати його скасування.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть