Нефьодов оцінив контрабанду на митниці у 50-60 мільярдів гривень

Источник: kievpost.com.ua
Нефьодов оцінив контрабанду на митниці у 50-60 мільярдів гривень

Голова Державної митної служби України Максим Нефьодов оцінив обсяг контрабанди на митниці в 50-60 мільярдів гривень на рік.

"Попередньо ми оцінюємо обсяги контрабанди від 50 до 60 мільярдів гривень, це саме втрати для держбюджету, точніше сказати складно, тому що ми розраховуємо їх сектор за сектором", - сказав Нефьодов в ефірі радіо "НВ".

Він також зазначив, що в короткостроковій перспективі малореально одразу отримати всю цю суму до держбюджету.

"Тому що близько половини з цієї контрабанди - це концентрована контрабанда, де працюють великі контрабандні схеми... Ці схеми хоч і складно, але можна побороти в перспективі, особливо за умови співпраці з правоохоронними органами", - додав Нефьодов.

Голова Митної служби також підкреслив, що 40% всього імпорту в Україну становлять сировинні товари, ціни на які регулюються біржовими котируваннями.

"Якими можуть бути втрати в сировині? За нашими оцінками, особливо після боротьби з нелегальними заправками - 1% від надходжень до держбюджету. Є певні категорії товарів, де втрати можуть бути великі, в першу чергу, це одяг і взуття", - додав чиновник.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть