Стала відома дата зустрічі ОПЕК+ для стабілізації ринку нафти

Источник: kievpost.com.ua
нефть ОПЕК
Стала відома дата зустрічі ОПЕК+ для стабілізації ринку нафти

Зустріч міністрів в рамках ОПЕК+ відбудеться 6 квітня в форматі відеоконференції. Про це повідомляє Міністерство енергетики Азербайджану.

У заяві відомства наголошується, що Баку отримав запрошення на зустріч, її метою стане стабілізація ринку нафти. Учасники обговорять нову декларацію про співпрацю.

Раніше провести термінову зустріч ОПЕК+ запропонувала Саудівська Аравія, щоб прийти до угоди про балансування ринку. У той же день президент США Дональд Трамп розповів про телефонні переговори між президентом Росії Володимиром Путіним і наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом Аль Саудом. Він також висловив упевненість, що Москва та Ер-Ріяд скоротять обсяги видобутку нафти на 10-15 млн бар./добу. У Кремлі інформацію про розмову Путіна з саудівським принцом спростували.

Угода про обмеження видобутку між країнами ОПЕК+, куди входила Росія, втратила чинність 1 квітня. Сторони не змогли домовитися про продовження договору: Саудівська Аравія запропонувала додатково скоротити видобуток, а Росія виступила за збереження чинних умов (скорочення на 1,7 млн барелів на добу).

В результаті 9 березня ціни на нафту обвалилися: вартість Brent опустилася майже до $31 за барель, а WTI — нижче $30 за барель. 30 березня Brent опустилася нижче $23. З початку року барель Brent впала в ціні в три з гаком рази (8 січня нафта торгувалася близько $72 за барель). На торгах 3 квітня вартість бареля Brent з постачанням в червні станом зранку становила $30,84.

Після зриву угоди Саудівська Аравія заявила, що наростить видобуток до 13 млн барелів на добу. Bloomberg також писав, що Ер-Ріяд може потроїти поставки нафти в Європу «з величезною знижкою» — по $25 за барель. Росія, своєю чергою, нарощувати видобуток не збирається, говорив міністр енергетики Олександр Новак.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть