Стало відомо, чи очікувати масового продажу земли

Источник: kievpost.com.ua
Стало відомо, чи очікувати масового продажу земли

Як відомо, з 1 липня цього року перестав діяти земельний мораторій і відповідно стартує вільний обіг сільськогосподарських земель. Народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський у матеріалах для agronews.ua розповів, чи очікувати ажіотажу на продаж землі.

“Ми не очікуємо якогось ажіотажу і масово укладення угод купівлі-продажу. Більше того, для більшості українців, які не мають у власності земель та не займаються сільським господарством, по великому рахунку нічого не поміняється”, – впевнений народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський.

На думку нардепа, для аграрного ринку це значний крок уперед: без будь-яких сірих чи чорних схем усі бажаючі зможуть продати, подарувати родичам або придбати землю. Фермери зможуть отримувати кредитування під заставу землі.

 “Кабмін вже розробив і затвердив критичні для старту обігу підзаконні нормативно-правові акти, проведені консультації з Нотаріальною палатою, доопрацьоване програмне забезпечення відповідних державних реєстрів. Тому, думаю, що старт ринку буде відносно безпроблемним та поступовим”, – зауважує Микола Сольський.

 

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть