У Мінцифри анонсували запуск мобільного додатку для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції

Источник: kievpost.com.ua
Минцифры Covid-2019
У Мінцифри анонсували запуск мобільного додатку для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції

Міністерство цифрової трансформації наступного тижня запустить мобільний додаток для контролю за дотриманням карантину або самоізоляції.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

За допомогою цієї програми здійснюватиметься обов'язковий контроль для хворих на коронавірус і добровільний контроль для самоізольованих за допомогою даних геолокації і FaceID (сканер об'ємно-просторової форми обличчя людини).

«Відразу заспокою – жодного «великого брата» або стеження за громадянами. Обов'язковий контроль для хворих і добровільний для самоізольованих шляхом зняття у випадковий період часу геолокації і FaceID. Інакше епідемію не зупинити», - написав він.

Також додаток дасть можливість хворим на COVID-19 замовляти онлайн продукти харчування і ліки.

Крім того, Федоров анонсував зміни до додатка «Дія», що передбачають можливість моніторингу потенційного контакту з хворим.

«Наступним кроком стане запровадження в «Дія» можливості моніторингу потенційного контакту з хворим. Ідея полягає в застосуванні широкої мережі QR-кодів у магазинах, таксі тощо. Якщо людина починає добровільно сканувати коди, то ми зможемо її попереджати про можливий контакт з хворим. Знову ж, жодного геотаргетингу (стеження)», - написав він.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть