З грудня українці зможуть здійснювати касові операції в банках з е-паспортом в Дії

Источник: kievpost.com.ua
З грудня українці зможуть здійснювати касові операції в банках з е-паспортом в Дії

Українці зможуть здійснювати касові операції у банках із цифровими паспортом у Дії з 1 грудня. Таку можливість затвердив Національний банк у роз’яснювальному листі на своєму сайті. 

Команда Мінцифри однією з перших у світі запустила послугу шерингу цифрових документів. Відтепер клієнтам банків, які мають електронний паспорт у застосунку Дія, більше не потрібні паперові документи для підтвердження своєї особистості в банківському відділенні, йдеться у повідомленні.

Мінцифра навчає банки оптимізувати процеси з допомогою шерингу документів, а не паперових носіїв, як раніше (паспортів, копій документів тощо).

«Банківські послуги стають ще зручнішими. Національний банк опублікував роз’яснювальний лист на сайті, що з 1 грудня завдяки електронним паспортам у Дії можна верифікувати та ідентифікувати свою особу для здійснення касових операцій у банку», — прокоментував Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Тепер громадянам будуть доступні верифікація та ідентифікація особи з електронним паспортом для здійснення касових операцій у банку. Для цього можна використовувати як ID-картку, так і закордонний біометричний паспорт громадянина у мобільному застосунку Дія. Це значно спростить проведення касових операцій банками під час обслуговування клієнтів.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 23 листопада 2020 року № 148 “Про затвердження Змін до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні”, що набирає чинності з 1 грудня 2020 року.

Мінцифра спільно із Нацбанком активно цифровізує банківську сферу. З жовтня у всіх відділеннях ПриватБанку та А-Банку можна скористатися шерингом документів. А в Монобанку можна відкрити рахунок повністю онлайн із документами в Дії.  

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть