Комаровський пояснив, як уберегти дитину від грипу та застуди

Источник: kievpost.com.ua
медицина дети
Комаровський пояснив, як уберегти дитину від грипу та застуди

Відомий український педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram розповів, як уберегти дитину першого року життя від вірусу грипу та частих застуд.

"... Частих застуд у дітей першого року життя не буває. А от грип та інші ГРВІ дійсно несуть небезпеку для дітей. Найнадійніший спосіб захисту від грипу - зробити щеплення дорослим, тим, хто може цей вірус додому принести. Йдеться про батьків, про няню, про старшого брата й т. д.", - написав лікар.

Він додав, що інші варіанти захисту від вірусів — прогулянки поза місцями скупчення людей та взагалі обмеження контактів з людьми, регулярні провітрювання приміщення, підтримання у ньому режиму чистого прохолодного вологого повітря, використання сольових крапель у ніс.

"Небезпечна помилка багатьох батьків — переконаність у тому, що існують якісь чарівні таблетки, здатні захистити дитину від грипу та ГРВІ. На превеликий жаль, засобів з доведеною профілактичною ефективністю не існує", - наголосив Комаровський.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть