Літня спека навряд чи зупинить поширення COVID-19, - дослідження

Источник: kievpost.com.ua
Літня спека навряд чи зупинить поширення COVID-19, - дослідження

Директор Національного інституту здоров’я США Френсіс Коллінз заявив, що тепліша погода навряд чи зупинить поширення коронавірусу.

«На даний момент багато дослідників сумніваються, що пандемія COVID-19 перейде влітку до необхідного тимчасового затишшя», - написав він у блозі.

Вчений наголосив, що в деяких лабораторних експериментах висувалася гіпотеза, що висока температура і вологість можуть знизити життєздатність коронавірусу SARS-CoV-2, як і інших відомих коронавірусів, темпи поширення яких з приходом літа сповільнюються. Але COVID-19, як абсолютно нова інфекція, відрізняється від сезонних респіраторних захворювань.

За словами Коллінза, клімат стане важливим сезонним фактором в контролі поширення COVID-19 тільки після появи колективного імунітету.

Він вказав на «протверезні прогнози», опубліковані в журналі Science, згідно з якими коронавірус, ймовірно, буде поширюватися цього літа.

«Дослідницька група виявила, що відсутність у людей імунітету до SARS-CoV-2, а не погода, ймовірно, буде основним чинником, що сприяє постійному і швидкому поширенню нового коронавірусу цього літа і восени», - заявив Коллінз.

За його словами, це також пояснює швидке поширення COVID-19 в Бразилії, Еквадорі та деяких інших тропічних країнах.

У всьому світі зареєстровано понад 6,3 млн підтверджених випадків зараження коронавірусом, щонайменше 2,7 млн осіб вилікувалися. Від ускладнень, викликаних інфекцією, померли понад 375 тисяч пацієнтів.

Новим епіцентром пандемії коронавірусу стала Америка. США лідирують за кількістю випадків зараження і смертей - 1,8 млн американців захворіли, з них понад 105 тисяч померли. На другому місці Бразилія, де на COVID-19 захворіли понад 526 тисяч жителів, майже 30 тисяч померли.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть