Науковці Німеччини і Швейцарії підтвердили ефективність дезінфекційного засобу компанії Лекхім, проти короновірусу

Источник: kievpost.com.ua
Науковці Німеччини і Швейцарії підтвердили ефективність дезінфекційного засобу компанії Лекхім, проти короновірусу

Опубліковані дослідження науковців із провідних інститутів вірусології, імунології та інфекційних захворювань Німеччини та Швейцарії,  підтверджують, що дезінфікуючий розчин рекомендований ВООЗ, який заснований на 75% ізопропанолу, продемонстрував найкращий ефект при низьких концентраціях з повною інактивацією вірусу SARS-CoV-2.

На звернення вітчизняного виробника ПрАТ «Технолог», ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського Національної Академії медичних наук України» провів лабораторні дослідження, щодо ефективності віруліцидної дії дезінфекційного засібу «ОлСепт75». Вивчення наявності противірусної  активності  засобу «ОлСепт 75» проводили на моделі аденовірусу 5 типу, що є  ДНК-вмістким вірусом і стійким до факторів навколишнього середовища. Дослідження здійснювали згідно з Методичними рекомендаціями “Визначення віруліцидної активності дезинфікуючих засобів”, затвердженої наказом МОЗ України № 231 від 08.04.2009 р.

За результатами дослідження ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського Національної Академії медичних наук України» надав Висновок: «Нерозведений засіб «ОлСепт 75»  призводить до інактивації аденовірусу 5 типу через 1 хвилину.  Відповідно, засіб «ОлСепт 75»  буде виявляти противірусну дію до оболонкових та менш стійких вірусів, зокрема – вірусів гепатиту В та С, вірусу грипу, вірусу імунодефіциту людини, кору, епідемічного паротиту, ротавірусних гастроентеритів, вірусів ЕСНО, Коксакі, коронавірусів людини, в тому числі SARS-CoV-2 та інших.

Таким чином, дезінфікуючий препарат «ОлСепт75» вітчизняного виробництва безпосередньо являється ефективним та дієвим засобом щодо знезараження та протидії розповсюдження короновірусної інфекції, що спричиняє захворювання COVID-19.

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.03.10.986711v1.full

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть