Пандемія коронавіруса може охопити весь світ, – NYT

Источник: kievpost.com.ua
вирус Covid-2019
Пандемія коронавіруса може охопити весь світ, – NYT

Новий уханьский коронавірус, що поширюється з Китаю, в даний час може стати пандемією, що охопила весь світ, пише американська газета New York Times. На думку багатьох провідних світових експертів в області інфекційних захворювань, перспектива може стати страхітливою.

Пандемія - триває епідемія на двох або більше континентах - цілком може мати глобальні наслідки, попри надзвичайні обмеження на поїздки та карантин, запроваджені в даний час Китаєм та іншими країнами, включаючи Сполучені Штати.

Проте вчені поки що не знають, наскільки смертоносний новий коронавірус, тому існує невизначеність щодо того, якої шкоди може завдати пандемія. Але зростає розуміння того, що патоген легко передається між людьми.

Вчені виявили, що коронавірус з Ухані більше схожий на грип, який легко передається, ніж його вірусні кузени SARS та MERS.

А видання Axios з посиланням на економістів пише, що коронавірус потенційно може завдати такої ж шкоди світовій економіці, як і торговельна війна між США і Китаєм, і, якщо його не зупинити, може завдати шкоди бізнесу по всьому світу, сказали економісти виданню

Епіцентром вірусу є Китай, який в даний час є найбільшою у світі торговельною державою та найбільшим покупцем товарів, ключовим торговим партнером для багатьох найбільших економік світу, включаючи Німеччину і Японію.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть