Реальний ризик повернення: у ВООЗ порадили, як уникнути поновлення жорсткого карантину через коронавіруc

Источник: kievpost.com.ua
ВОЗ Covid-2019
Реальний ризик повернення: у ВООЗ порадили, як уникнути поновлення жорсткого карантину через коронавіруc

Існує ризик, що обмежувальні заходи, пов'язані зі спалахом нового коронавірусу COVID-19, поновляться, якщо країни будуть занадто швидко пом'якшувати карантин. У Всесвітній організації охорони здоров'я закликали країни до поступового ослаблення карантину.

Із такою заявою виступив 6 травня глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреісус.

За його словами, вихід з карантину має бути обережним та поступовим, у кілька етапів. Глава ВООЗ наголосив, що одним із основних критеріїв повернення країн до звичного життя після коронавірусу має бути готовність системи охорони здоров'я. А тому закликав більше інвестувати у медичну сферу.

"Ризик повернення до локдауну залишається дуже реальним, якщо країни не будуть контролювати перехід дуже обережно", - висловився він.

Глава ВООЗ радить після пом'якшення карантину в будинках для людей похилого віку та школах запровадити захисні та гігієнічні норми. Він вважає, навіть після послаблення пандемії бізнес не зможе повернутися до звичайного режиму роботи.

"Працюючи над реагуванням на пандемію COVID19, ми також повинні докладати більше зусиль, щоб підготуватися до наступної... Історія буде судити всіх нас не лише по тому, чи ми пройшли цю пандемію, але і по уроках, які ми засвоїли, і діях, які ми вчинили, як тільки це закінчилося", - зазначив Гебреісус.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть