У Кременчуці виготовили першу герметичну капсулу для транспортування хворих на COVID-19

Источник: kievpost.com.ua
Полтава Covid-2019
У Кременчуці виготовили першу герметичну капсулу для транспортування хворих на COVID-19

Кременчуцькі підприємці виготовили першу герметичну капсулу для транспортування хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

За його словами, першу герметичну капсулу для транспортування хворих на COVID-19 виготовила кременчуцька компанія «Креатив-агромаш», що займається виробництвом силосів та резервуарів для зберігання різних речовин.

Керівник робіт Юрій Андрієвський розповів, що капсула важить 16 кг, виготовлена з герметичного матеріалу, має маску, прибори для подачі кисню, компресор і фільтри для знезараження повітря. Також в ізолятор вмонтовані рукавиці-манжети, щоб лікарі могли проводити будь-які маніпуляції без контакту з хворим.

Працівники центру екстреної медицини мали змогу транспортувати уявного хворого в капсулі, фіксували транспортний ізолятор у «швидкій» та подавали в нього кисень.

«Минуло всього 7 днів від ідеї про створення транспортного ізолятору до його появи. Після тестування перший експериментальний зразок направили на доопрацювання і згодом повернуть у Полтаву», - повідомив керівник відділу медицини катастроф Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Володимир Мохначов.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть