Зміцнення імунітету: топ-5 найкорисніших фруктів

Источник: kievpost.com.ua
Зміцнення імунітету: топ-5 найкорисніших фруктів

З приходом холодів організм стає вразливішим і потребує особливої підтримки. Щоб зміцнити імунітет, варто додати в раціон сезонні фрукти.

Цитрусові

Апельсини, мандарини та лимони — джерело вітаміну C. Склянка апельсинового соку надає сил і енергії, а заодно покращує травлення. Мандарини також містять вітаміни D і K, які сприяють спалюванню жиру і виведенню слизу з організму, тому дуже корисні при застудах і бронхітах.

Хурма

Соковита та стигла, вона містить йод, калій, залізо, вітамін C і магній. У морозний період її смак розкривається, а пектин, яким багата м'якоть хурми, стимулює травлення й обмін речовин. До речі, хурму можна заморожувати. Після розморожування вона стає солодшою і не в'язкою.

Гранат

Цей фрукт зміцнює імунітет, підвищує рівень гемоглобіну і сприяє кровотворенню. Він також спалює жир, нормалізує тиск і допомагає впоратися з кашлем. Зерна граната можна їсти як самостійний десерт або прикрашати ними інші страви: ранкову вівсянку, запечене м'ясо або рибу — що завгодно.

Яблука

Вони зберігають свої корисні властивості протягом всієї зими: покращують травлення, надають сил і зміцнюють імунітет. Найбільш корисні сирі яблука, але для різноманітності їх можна запікати, посипавши корицею або іншими спеціями. Варто також поекспериментувати з сортами.

Журавлина

Ця ягода сповнена вітамінами групи B (B1, B2, B5, B6, PP), а також E і K1. Вона допомагає боротися з застудами, хворобами горла та підтримує імунітет. Якщо ви не любите кисле, з журавлини можна готувати смачний домашній морс. Але пам'ятайте, що до складу морсу входить цукор. Тому краще відмовитися від інших десертів, оскільки прості вуглеводи ніяк не допомагають підтримувати імунітет.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть