Двох СБУшників судитимуть за отримання 840 тисяч гривень хабара

Источник: kievpost.com.ua
СБУ коррупция ГБР
Двох СБУшників судитимуть за отримання 840 тисяч гривень хабара

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників Служби безпеки України. Їм інкримінують вимагання й отримання 840 тисяч гривень хабара, повідомили у Державному бюро розслідувань в понеділок, 22 червня.

За даними слідства, начальник одного з відділів Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях та його заступник вимагали й отримали гроші за сприяння у переведенні оплати за підрядні роботи, замовником яких виступало держпідприємство.

Щоб отримати відкат, правоохоронці створювали штучні перешкоди і затягували строки нарахування коштів згідно з підписаним актом виконаних робіт.

24 грудня минулого року співробітники ДБР затримали СБУшників, коли тим передавали другу частину хабара – 550 тисяч гривень.

Операцію провели територіальне управління ДБР із центром у Києві і Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції пої оперативної підтримки внутрішньої безпеки СБУ і під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

Співробітникам СБУ інкримінують ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (неправомірна вигода). Якщо вину обвинувачених буде доведено в суді, їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна і трирічною забороною обіймати певні посади та займатися певною діяльністю.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть