На Херсонщині у заповіднику продовжують гинути птахи

Источник: kievpost.com.ua
На Херсонщині у заповіднику продовжують гинути птахи

У заповіднику Асканія-Нова на Херсонщині продовжується масова загибель перелітних птахів. 

1 березня на території денропарку та ставків тут виявили 234 загиблих пернатих – у тому числі біля трьох десятків “червонокнижних” огарів. Але серед них з’явилися ще і рідкісні хижі птахи: орлан-білохвіст, кречет, канюк степний, польовий лунь.

За версією вчених, ті ж огари могли харчуватися отруєним зерном, розкиданим на полях як приманка для гризунів, а крилаті хижаки, в свою чергу, споживали цих птахів. При цьому не виключено, що ситуація буде погіршуватися.

 “Чотири дні тому почався весняний переліт диких птахів. Пересікаючи Чорне море, ті ж сірі журавлі зупиняються відпочити на території заповідника. А харчуватися літають на сусідні поля, де як і раніше розкидане отруєне зерно. Виходить, чим більше таких гостей до нас прилетить, тим більше загине. До речі, уже відмічені факти загибелі птахів і у Одеській області. Проблема набуває загальнонаціональний, якщо не міжнародний масштаб”, – говорить директор заповідника Асканія-Нова Віктор Гавриленко.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть