В СБУ заявили про "масштабне розкрадання" під час реконструкції аеропорту "Бориспіль"

Источник: kievpost.com.ua
В СБУ заявили про "масштабне розкрадання" під час реконструкції аеропорту "Бориспіль"

Під час реконструкції міжнародного аеропорту "Бориспіль" з державного бюджету розікрали 37 мільйонів гривень.

Про це повідомили на сайті Служби безпеки України.

"СБУ задокументувала масштабне розкрадання державних коштів, виділених на реконструкцію міжнародного аеропорту "Бориспіль", - йдеться у повідомленні. - Оперативники спецслужби встановили, що менеджмент комерційної структури у 2017 став переможцем тендеру на будівництво багаторівневого паркінгу в аеропорту".

Бізнесменів підозрюють у фальсифікації документів щодо обсягів виконаних робіт та використанні суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності, що "дозволило перевести у готівку та привласнити майже 37 мільйонів гривень".

Нині співробітники СБУ проводять обшуки в офісах й за місцями проживання фігурантів провадження та вилучають фінансово-господарську документацію, що підтверджує їхню протиправну діяльність.

"У помешканні одного із фігурантів правоохоронці вилучили близько 60 тисяч доларів та понад 1,5 мільйони гривень, законність походження яких не підтверджено", - додали правоохоронці. 

Триває досудове розслідування за статтями про:

  • ухилення від сплати податків та зборів, яке призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах. Санкція передбачає до 119 тися гривень штрафу з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років;
  • привласнення, розтрату майна в особливо великих розмірах, заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Санкція передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть