Зафіксовано перший в світі випадок інфікування людей пташиним грипом

Источник: kievpost.com.ua
пташиний грип
Зафіксовано перший в світі випадок інфікування людей пташиним грипом

В РФ виявили перший в світі випадок інфікування людей вірусом пташиного грипу H5N8. Перебіг хвороби був легким, усі видужали.

«У Російській Федерації лабораторно підтверджений перший випадок інфікування людини вірусом грипу А, пташиного грипу H5N8», — заявила Анна Попова, керівник «Роспотребнадзор».

Вона розповіла, що вчені виділили генетичний матеріал грипу у сімох співробітників птахофабрики на півдні Росії, де в грудні 2020 р. був зареєстрований спалах серед поголів’я птахів.

У короткий термін були проведені всі заходи щодо захисту людей і тварин, мінімізовані всі ризики. Зазначається, що подальшого розвитку ця ситуація не отримала. За словами керівника «Роспотребнадзор», всі сім хворих видужали і відчувають себе добре.

Випадки пташиного грипу останнім часом фіксуються в деяких європейських і азійських країнах. Зокрема у грудні минулого року такий спалах відбувся в Південній Кореї.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть