ЦВК відхрестилася від причетності до «опитування Зеленського». Там кажуть, організацією не займатимуться

Источник: kievpost.com.ua
ЦВК відхрестилася від причетності до «опитування Зеленського». Там кажуть, організацією не займатимуться
Центральна виборча комісія не буде залученою до проведення всенародного опитування у день місцевих виборів 25 жовтня, яке анонсував президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив голова ЦВК Олег Діденко, передає пресслужба комісії.

З його слів, ЦВК «робить все можливе і неможливе» для того, щоб організувати вибори 25 жовтня на належному рівні, особливо в умовах пандемії.

«Вибори відбудуться відповідно до вимог Виборчого кодексу, жодних дій щодо організації опитування громадської думки ЦВК не здійснює. Вбачається, що ініціатива президента буде організовуватись не відповідно до виборчого законодавства», — заявив він.

Діденко додав, що деталі цієї президентської ініціативи, зокрема формату її реалізації, українці «дізнаються найближчим часом».

 

А про що взагалі йдеться?

Президент Володимир Зеленський закликав українців проголосувати на місцевих виборах, які пройдуть 25 жовтня, і анонсував проведення всенародного опитування в цей день. Українцям запропонують дати відповідь на п'ять запитань. Що саме планують питати, наразі невідомо.

«25 жовтня на виборчій дільниці я поставлю тобі п'ять важливих запитань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні та в інтернеті, про що сперечаємось з друзями, батьками або таксистами. Про те, про що нас раніше ніколи не питали. П'ять важливих питань, щоб дізнатися твою думку», — сказав Зеленський у відеозверненні до українців.

Він не уточнив, що саме хоче запитати в українців, але пообіцяв озвучити їх невдовзі.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть