Кривоніс розкритикував проект державного оборонного замовлення

Источник: kievpost.com.ua
Кривоніс розкритикував проект державного оборонного замовлення

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос публічно звернувся до президента Володимиру Зеленському із закликом не затверджувати державний оборонне замовлення на 2020-2022 роки і відправити його на доопрацювання.

Кривонос вказав на небезпеку "зриву ключових оборонних програм та ініціатив" і послаблення обороноздатності держави, якщо недоліки не будуть усунені. Особливу небезпеку, на думку заступника секретаря РНБО, становить ризик заморожування ракетної програми.

"Її розвиток турбує не лише мене, військових, а ще багатьох свідомих українців. Також вона цікавить і росіян, тому що наша ракетна програма - наш щит! Ми - за розвиток програми, а вони - за згортання. Для них наші ракети, як кістка в горлі. Протягом попередніх років, ракетна програма була пріоритетом! Сьогодні цього я не почув", - написав генерал Кривоніс на своїй сторінці в Facebook у середу, 19 лютого.

Він закликав главу держави і всіх відповідальних за підготовку документа "дуже виважено підійти до стратегічного планування, можливих розвитків подій і прийняти рішення виключно на користь держави, її оборони і безпеки".

Як повідомлялося, 18 лютого РНБО схвалила і передала на затвердження Кабміну проект Державного оборонного замовлення на 2020-2022 років.

У 2020 році на виконання державного оборонного замовлення планується витратити майже 26 млрд гривень, що на 16% більше, ніж у 2019 році. Виконуватимуть держоборонзамовлення 14 держпідприємств. Вони мають забезпечити виконання 90% замовлення. Решту 10% - мають закрити за рахунок імпорту.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть