Кулеба оцінив ризики зняття санкцій з РФ

Источник: kievpost.com.ua
Кулеба оцінив ризики зняття санкцій з РФ

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба оцінив ризики зняття санкцій з Росії. Він розповів, що послаблення санкцій влітку в Європейському союзі в зоні контрольованого ризику.

Як він розповів, що росіяни в цей раз зайшли здалеку і під час пандемії почали розгойдувати тему, що потрібно знімати санкції "в гуманітарних цілях", для спільної боротьби з вірусом. Однак, цю історію Україна разом із партнерами погасила.

"Зараз такого наративу немає. Вони ще щось будуть намагатися робити, але вже сформована позиція, що пандемія - це не привід для зняття санкцій, введених у відповідь на порушення міжнародного права", - заявив він.

Кулеба додав, що послаблення санкцій влітку в Європейському союзі в зоні контрольованого ризику.

"Звичайно, з осені знову почнуться стогони та дискусії. Але ми цю ситуацію спостерігаємо з 2014 року, коли перед кожним піврічним продовженням санкцій виникає питання: чи варто їх продовжувати, ефективні вони, чи ні. Це теж вже дуже затяжна боротьба, в яку втягнулися", - зазначив він.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть