Лавров не зможе потрапити на зустріч ООН у Женеві через санкції

Источник: kievpost.com.ua
Україна Війна
Лавров не зможе потрапити на зустріч ООН у Женеві через санкції
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров не зможе відвідати засідання Ради з прав людини ООН на високому рівні у Женеві через нові санкції проти Росії, що стосуються авіаційного сполучення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила у програмі РосТВ представник МЗС РФ Марія Захарова.

«ООН не може забезпечити приліт російської делегації до Женеви на засідання комітету з роззброєння та Ради з прав людини (ООН), і це відповідь генсека ООН», - сказала Захарова.

Причиною виникнення проблем оголошено те, що ЄС наклав на РФ авіаційні санкції, а Лавров хотів полетіти до Женеви літаком уряду РФ. «Країни не дають дозволу на проліт, але питання залежить від ООН та генсека: вони зобов'язані забезпечити прибуття делегації, тим більше в такий кризовий для світу момент, у штаб-квартиру ООН, її відділення в Женеві», — пояснила представник МЗС.

Як повідомлялося раніше, ЄС закриває повітряний простір для РФ як для регулярних, так і для чартерних рейсів. Частина країн за межами ЄС зробила так само, наприклад, Канада.

Як повідомлялося, глава держави-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок «спеціальної військової операції на Донбасі». Вторгнення здійснено, у тому числі з території Білорусі.

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть