Реакція на Шкарлета: Раді пропонують заборонити призначати плагіаторів ректорами й членами уряду

Источник: kievpost.com.ua
Реакція на Шкарлета: Раді пропонують заборонити призначати плагіаторів ректорами й членами уряду

Народний депутат від «Голосу» Інна Совсун пропонує законодавчо заборонити обіймати посади ректорів та членів уряду особам, у наукових роботах яких виявили плагіат.

Про це народний депутат з фракції "Голос", колишній перший заступник міністра освіти і науки Совсун повідомила у Facebook.

Вона зазначила, що таким чином хоче завадити ректору Чернігівського технологічного університету Сергію Шкарлету обійняти посаду міністра освіти і науки.

При цьому вона повідомила, що два дні тому звернулася до Національного агентства із забезпечення якості освіти (НАЗЯВО) з проханням дати оцінку щодо можливого плагіату в роботах Шкарлета.

«НАЗЯВО є тією державною інституцією, яка має право й повноваження працювати з питаннями академічної доброчесності, тому їхній висновок є визначальним у цьому питанні», - додала депутат.

Совсун також повідомила, що сьогодні відправила на реєстрацію у парламенті проект закону, яким пропонується заборонити обіймати посади ректорів, членів уряду особам, у роботах яких виявили плагіат.

«Чимало депутатів виявили бажання підписати цей законопроект. І я наполягатиму на винесенні цього проекту до зали парламенту», - додала вона.

На сайті партії «Голос» зазначається, що, «незважаючи на численні публічні протести наукової та освітньої спільнот, депутатів та активістів, уряд на закритій частині засідання призначив виконуючим обов’язки міністра освіти і науки одіозного ректора Чернігівського технологічного університету Сергія Шкарлета».

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть