"Справа проти Порошенка не політична": Венедіктова прокоментувала підозру екс-президенту (відео)

Источник: kievpost.com.ua
"Справа проти Порошенка не політична": Венедіктова прокоментувала підозру екс-президенту (відео)

Колишній президент України Петро Порошенко підозрюється в тому, що в 2018 році шляхом видання нібито злочинного наказу схилив військову посадову особу до перевищення нею влади та службових повноважень.

Про це у своєму Telegram-каналі написала генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"У відповідності з вимогами статті 36, статей 276, 277, 278, 481, 482-2 Кримінального процесуального кодексу України в приміщенні Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, за моїм дорученням сьогодні повідомлено про підозру народному депутату України", - йдеться в повідомленні.

Вона зазначила, що в присутності адвокатів, понятих, слідчого і прокурора Петро Порошенко відмовився від підписання та отримання письмового повідомлення про підозру, пам'ятки про процесуальні права та обов'язки підозрюваного, а також клопотання про обрання запобіжного заходу та повісток про виклик на допит у якості підозрюваного.

Венедиктова також уточнила, що Генеральний прокурор має всі законні підстави доручити іншим прокурорам здійснити письмове повідомлення про підозру, що передбачено ч. 2 ст. 481 Кримінального процесуального кодексу України.

"Після відмови отримувати документи, народний депутат разом з колегами по фракції, адвокатами та охоронцями з'явився в приміщення Офісу генерального прокурора. При цьому під приводом невідкладного прийому з розслідування ряду кримінальних проваджень. Парламентарії просто увірвалися в мій кабінет, пошкодивши речі працівникам охорони. Тому неправомірним є і тиск на генерального прокурора вимагати повторно повідомити про підозру, що фактично означає повторне вчинення процесуальної дії, яка вже була виконана в присутності адвокатів депутата в приміщенні ДБР", - написала генпрокурор.

Вона заявила, що сьогоднішнє поява Петра Порошенко зі своїми адвокатами і однопартійцями в приміщенні Офісу генерального прокурора є черговим політичним шоу.

"Це справа не є політичною. Мова йде про виконання вимог Закону, перед яким усі рівні. Тому Офіс генерального прокурора виконує функції з метою захисту прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави і не дозволить знущатися над Законом, влаштовуючи показові виступи замість процесуальних дій", - написала Венедіктова.

Вона зазначила, що повідомлення про підозру вже відправлено народному депутату поштою, а далі в суді буде обрано запобіжний захід.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть