У "Слузі народу" допускають створення робочої групи щодо проведення виборів на лінії розмежування

Источник: kievpost.com.ua
У "Слузі народу" допускають створення робочої групи щодо проведення виборів на лінії розмежування

Перший заступник голови фракції "Слуга народу", член Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко не виключає створення робочої групи з опрацювання питання щодо проведення місцевих виборів у громадах біля лінії розмежування на Донбасі.

Про це він сказав під час круглого столу на тему: "Реформування законодавства, що регулює місцеві вибори".

Говорячи про ситуацію на Донбасі, депутат зауважив: "Ми розуміємо, що у нас є така в країні ситуація, і це, на жаль, не може розглядатися окремо від усього мирного процесу, який відбувається. Будемо дивитися, як мирний процес буде відбуватися, будемо ухвалювати рішення разом".

Корнієнко додав, що наразі триває робота над технічними моментами у законі про військово-цивільні адміністрації, аби покращити його.

"Другий момент - політико-самоврядний: є низка громад біля лінії розмежування, нам треба зрозуміти, яким чином там проводити вибори, чи проводити, яка там ситуація безпекова зараз для виборів", - зауважив він.

Парламентарій наголосив, що вибори з "безпековою проблемою" на місцевому рівні краще не проводити, а наприклад, відтермінувати їх.

"Я думаю, що ми створимо таку міжкомітетську і міжвідомчу групу з кількох комітетів, які цим займаються, - комітет по окупованих територіях, наш комітет, хто виборами займається. Також, я думав, з віце-прем'єром новопризначеним ми це зкомінукуємо, з його Міністерством реінтеграції для того, щоб ці рішення напрацювати, теж їх паралельно видати", - зазначив Корнієнко.

Нагадаємо, 15 лютого під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки президент Володимир Зеленський заявив, що українська влада прагне восени провести місцеві вибори на території всієї держави, включно з тимчасово окупованими територіями Донбасу і Криму.

Також він запропонував, щоб безпеку на окупованих територіях під час підготовки до місцевих виборів забезпечували спільні патрулі у складі українців, представників окупованих територій і спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть