У "Слузі народу" допустили проведення засідання Ради на стадіоні

Источник: kievpost.com.ua
У "Слузі народу" допустили проведення засідання Ради на стадіоні

Верховна Рада може провести засідання на відкритому майданчику, наприклад - на стадіоні. Така можливість вже розглядається.

Про це заявила заступник глави фракції "Слуги народу", нардеп Євгенія Кравчук, пише hromadske.

Вона уточнила, що мова йде не про наступне засідання, яке, імовірно, відбудеться 28 березня. "Дійсно, ми розглядали такий варіант "Б" - провести сесію, очевидно вже не цю сесію, яка буде в суботу, але можливо пізніше, чи на якомусь майданчику на свіжому повітрі, це може бути стадіон чи велика концертна зала. Ми думали про такий варіант, але остаточного рішення немає", - пояснила вона.

За словами Кравчук, у суботу, якщо буде засідання, воно пройде у будівлі парламенту, але з додатковими засобами захисту - масками, окулярами і рукавичками. Також депутатка нагадала, що для перенесення засідання парламенту необхідно ухвалити відповідне процедурне рішення.

"Щоб провести засідання в іншому залі або на вулиці, треба зібратися хоча б один раз і за це проголосувати. Що стосується відеозв’язку та відео голосувань, то це ще складніше, бо тут є роз’яснення Конституційного суду, що це має бути фізичне зібрання депутатів", - сказала вона.

Представниця "Слуги народу" додала, що депутати тестують можливі технічні засоби такої роботи, і зокрема 25 березня відбулося вже третє тестування роботи по відеозв’язку.

"В чому технічна складність. Це має бути одночасне підключення великої кількості депутатів, і крім того має бути якимось чином зафіксовано, що це саме депутат біля камери, а не його брат, сестра чи кішка. Є багато нюансів, які ми маємо спочатку вирішити", - резюмувала Кравчук.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть