В рамках саміту Україна і ЄС підпишуть три угоди

Источник: kievpost.com.ua
Зеленский ЄС
В рамках саміту Україна і ЄС підпишуть три угоди

Зокрема, буде підписано угоду щодо підтримки ЄС стійкості регіону

В рамках саміту Україна-ЄС, який пройде в Брюсселі 6 жовтня, Київ і Брюссель підпишуть три угоди на суму 60 млн євро. Такий анонс напередодні саміту зробив високопоставлений європейський чиновник, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, за його словами, буде підписано угоду щодо підтримки ЄС стійкості регіону на суму 30 млн, угоду у сфері можливостей громадянського суспільства в Україні на 20 млн і угоду в рамках кліматичного пакета, спрямоване на розвиток стійкої економіки на суму 10 млн.

"Це - угоди, які ми підпишемо, і ми хочемо працювати тісніше з Україною над багатьма іншими речами", - додав чиновник.

Він також анонсував, що в ході саміту сторони обговорюватимуть три питання: "пандемію коронавірусу, виконання Угоди про асоціацію та глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі та процес реформ, і ситуацію на сході з виконанням Мінських угод".

"У центрі - обговорення реформ. У цьому відношенні Україна досягла значного прогресу, але важливо, щоб це тривало, попри внутрішні виклики", - підкреслив європеєць.

Також лідери будуть обговорювати макроекономічну стабільність України, виконання міжнародних зобов'язань і необхідність незалежності НБУ.

"Ми очікуємо, що лідери підтвердять свої зобов'язання посилювати політичну асоціацію та економічну інтеграцію України на основі чинної угоди", - додав він. 

Нагадаємо, раніше президент Європейської ради Шарль Мішель та президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови домовилися про перенесення саміту Україна-ЄС на 6 жовтня.

Пізніше стало відомо, що голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн не братиме участь у саміті Україна-ЄС, оскільки була вимушена піти на карантин.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть