В "Укроборонпромі" відповіли, за що десять заступників Абромавічуса отримують зарплати по 300-400 тисяч (документ)

Источник: kievpost.com.ua

В Державному концерні «Укроборонпром» розповіли про функціональні обов’язки десяти заступників голови концерну Айвараса Абромавичуса, про величезні зарплати яких стало відомо у ЗМІ.

У запиті нардепа Олександра Дубінського зазначається, що заступники генерального директора Державного концерну «Укроборонпром» отримували значні разові виплати, що перевищували 50 прожиткових мінімумів (92,6 тис.грн.) доходів громадян. Депутат просить пояснити принцип нарахування, функціональні обов’язки посадовців, та чому їхня зарплата суттєво відрізняється від винагороди голови концерну.

У відповіді концерну повідомили, що, наприклад, заступник гендиректора Бондар Роман, який 02.12.2019 року отримав заробітну плату у розмірі 466,1 тис. грн, – відповідає за «формування стратегії діяльності концерну, взаємодію з Наглядовою Радою, трансформацію діяльності, формування та реалізацію стратегії управління персоналом та організаційну ефективність компанії».

Заступник Абромавічуса Морозов Михайло, який у жовтні минулого року отримав заробітну плату у розмірі 417,2 тис. грн; у грудні 465,7 тис. грн. відповідає за «реорганізацію та централізацію збутових підрозділів, формування та функціонування маркетингового центру та єдиного бек-офісу, формування партнерських відносин та позитивного іміджу серед клієнтів».

Федорчук Даніїл отримував минулого року майже триста тисяч зарплати за те, що відповідає за «судово-претензійну роботу концерну, правову експертизу діяльності, юридичне супроводження корпоратизації, координацію діяльності юридичних служб підприємств-учасників концерну та юридичне супроводження банкрутства підприємств-учасників».

Інший заступник гендиректора концерну, Іванюта Сергій отримав в листопаді та грудні минулого року заробітну плату у розмірі 466,1 тис. грн. та 290,7 тис. грн за те, що займався «казначейськими операціями та їхнім контролем, фінансовим контролінгом, консолідацією та бухгалтерським обліком, внутрішнім контролем та управлінням ризиками, виробничим контролем, фінансовим плануванням та аналізом».

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть