Зеленський забракував закон про повернення конкурсів на держпосади

Источник: kievpost.com.ua
Зеленский ВРУ
Зеленський забракував закон про повернення конкурсів на держпосади

Президент України Володимир Зеленський ветував закон, який мав повернути проведення конкурсів на посади в державних органах.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради. Згідно з даними в картці документа, його повернуто з пропозиціями президента.

"Готується на розгляд з вето президента", – вказано в графі про стан проходження.

Нагадаємо, що закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби" в парламенті ухвалили 16 лютого. Із квітня на період дії карантину проведення таких конкурсів було скасовано.

Водночас у документ було внесено поправку, яка дає право виконувачу обов'язків міністра ухвалювати рішення про розпорядження бюджетними коштами та підписувати накази міністерства.

7 грудня 2020 року Рада провалила призначення Юрія Вітренка віцепрем'єр-міністром – міністром енергетики. Пізніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль призначив його першим заступником міністра. За відсутності повноправного глави відомства він автоматично став в.о. міністра.

28 січня Шмигаль знову запропонував Раді призначити Вітренка міністром, проте парламентарії відмовилися підтримувати його кандидатуру.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть