Для чого потрібен осушувач повітря та які переваги він має

Источник: kievpost.com.ua

Для швидкого та ефективного осушення повітря в приміщеннях з підвищеною вологістю, до яких можуть відноситися не тільки аквапарки, великі промислові об'єкти, але й звичайні квартири та приватні будинки, застосовують осушувач повітря.

Такі сучасні пристрої відмінно прибирають зайву вологу з повітря, створюючи здоровий та комфортний мікроклімат. Це відбувається, коли він стикається з холодною поверхнею. У деякому роді цей виріб схожий на моноблочний кондиціонер, адже потік повітря переміщається вентилятором на випарник. У цей момент він охолоджується, завдяки чому крапельки вологи стають важчими та стікають в піддон. Даний принцип дії мають практично всі пристрої.

Особливості осушувачів

Головним параметром осушувача повітря є продуктивність, яка визначається в залежності від того, яку кількість води вдасться видалити пристрою за деякий проміжок часу при встановлених умовах вологості та температури. Даний показник визначається в літрах за 24 години. Він в різних моделях складає від 12 до 300 літрів на добу.

Для звичайної квартири стандартного розміру цілком достатньо невеликих пристроїв, які збирають близько 15-20 літрів протягом дня. Промисловий осушувач повітря має більш високу продуктивність. Цей параметр становить понад 1000 літрів на добу. У документі на прилад часто можуть вказувати дзеркало води. Ця установка може знадобитися в тому випадку, коли виріб вибирають для приміщення з басейном.

Як вибрати техніку?

В даний час на ринку представлено обладнання для зниження рівня вологості повітря від різних виробників. При цьому моделі з невисокою продуктивністю призначені для роботи в приміщенні. Вони являють собою настінні прилади. Вироби з підвищеною потужністю повинні розміщуватися в додатковій кімнаті поблизу басейну або іншого джерела підвищеної вологості.

Осушувачі застосовуються в квартирах та на дачах. Вони будуть незамінні для використання в саунах, лазнях, підвалах, музеях та пральнях. Із застосуванням даних пристроїв вдається проводити різного роду процеси, до яких може бути віднесена сушка деревини, зерна, видалення наслідків від протікання. У технологічному процесі зазвичай використовують каскадні прилади, які можуть прибрати більше 50 відсотків вологи в повітрі.

Якщо ви хочете купити пристрій, який буде вас влаштовувати за всіма параметрами, в першу чергу визначтеся з метою його використання.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть