У СБУ пояснили, чому російській артистці Варнаві дозволили в'їзд до України

Источник: kievpost.com.ua
У СБУ пояснили, чому російській артистці Варнаві дозволили в'їзд до України

Служба безпеки України пояснює, що може вилучити особу зі списку таких, що загрожують національній безпеці, "якщо за період дії заборони даних щодо вчинення особою дій, що можуть завдати шкоду національній безпеці, не отримано".

Про це повідомили в СБУ у відповідь на запит "Радіо Свобода" щодо причин скасування заборони в’їзду в Україну для російської акторки і телеведучої Катерини Варнави.

"Органами та підрозділами Служби безпеки України рішення про заборону в’їзду на територію України ухвалюється в інтересах забезпечення національної безпеки України. Якщо за період дії заборони даних щодо вчинення особою дій, що можуть завдати шкоду національній безпеці, не отримано, ухвалюється рішення про скасування заборони в’їзду в Україну цій особі", – повідомили у СБУ.

У відомстві додали, що в березні звернулися до Міністерства культури України для оновлення інформації.

Нагадаємо, учасниці Comedy Woman, в тому числі і Варнава, у 2016 році на концерті в Криму співали пісню про президента Росії Володимира Путіна.

У 2019 році Державне агентство України з питань кіно заборонило демонструвати фільм "Вісім перших побачень" від 2012 року, в якому разом з Варнавою знявся і нинішній президент України Володимир Зеленський.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть