Нацрада призначила перевірки двом дитячим каналам і одному музичному

Источник: kievpost.com.ua
Нацрада призначила перевірки двом дитячим каналам і одному музичному

25 лютого Національна рада з питань телебачення та радіомовленняя призначила позапланові перевірки дитячих телеканалів Niki Kids та Niki Junior (ТОВ «Дитяче телебачення України») через зменшення обсягу дитячих програм та національного продукту, а Eumusic (ТОВ «Музичний телеканал Ру м’юзік») через недотримання правил мовлення в День памяті жертв Голокосту. Усі три згадані телеканали належать медіабізнесмену Рудольфу Кірносу.

В ефірі Niki Kids 29 листопада 2020 року регулятор зафіксував замість 50% національного продукту 4,9% на добу. Також, за словами члена Нацради Максима Онопрієнка, зафіксовані ознаки порушень програмної концепції через зменшення частки дитячих програм. За ліцензією не менше 15%, а фактично 3 години на добу.

«Також ми з’ясували у Державного агентства з питань кіно, що анімаційні фільми, які транслювались в ефірі ТОВ «Дитяче телебачення України» розраховані не на дитячу аудиторію, а на загальну. А це не дає підстав зарахування їх до квоти дитячих програм», – сказав він.

Подібні ознаки порушень регулятор зафіксував в ефірі і Niki Junior. 29 листопада 2020 року в ефірі мовника було лише 8% національного продукту.

А музичний телеканал Eumusic 27 січня у День пам’яті жертв Голокосту, відповідно до даних моніторигну Нацради, не повідомив глядачів про цей день.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть