Пандемія коронавірусу: ООН побоюється масштабного голоду

Источник: kievpost.com.ua
ООН Covid-2019 пандемия
Пандемія коронавірусу: ООН побоюється масштабного голоду

Всесвітня продовольча програма (World Food Programme - WFP) прогнозує масштабний голод через пандемію нового коронавірусу SARS-CoV-2.

"Ми серйозно б'ємо тривогу. Ми побоюємося, що нас чекає по-справжньому велика криза", - заявила представник берлінського філіалу WFP Беттіна Люшер в інтерв'ю інформаційному агентству epd, оприлюдненому в п'ятницю, 3 квітня, передає "Німецька хвиля".

За її словами, вже зараз WFP надає невідкладну гуманітарну допомогу 87 млн осіб більш ніж у 80 країнах, при цьому робота гуманітарної організації все більше ускладнюється через війни, кліматичні зміни, посухи та повені; тепер же до цього додалася й пандемія коронавірусу.

"Через коронавірус, який проник майже у всі африканські країни, у багатьох регіонах виникла справді важка ситуація, особливо там, де слабка економіка і слабка система охорони здоров'я. Ми стикаємося з безпрецедентною ситуацією, в якій ми як найбільша у світі гуманітарна організація не перебували ще ніколи. Це абсолютно незвідана територія", - зазначила Люшер.

За оцінками ООН, в усьому світі зараз голодують понад 820 млн осіб. Тільки в Східній Африці недоїдають 15 млн людей у таких країнах, як Південний Судан, Ефіопія, Сомалі та Кенія.

"Пандемія коронавірусу дає підстави побоюватися, що голод стане реальністю і для багатьох мільйонів інших людей. Потреби невідкладної продовольчої допомоги лише зростуть", - констатувала представник берлінського філіалу WFP.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть