Михайло Романчук встановив рекорд Європи на дистанції 800 метрів вільним стилем

Источник: kievpost.com.ua
Михайло Романчук встановив рекорд Європи на дистанції 800 метрів вільним стилем

Український плавець Михайло Романчук встановив новий європейський рекорд на дистанції 800 метрів вільним стилем і побив попередній найкращий результат, що тримався вісім років. Про свою перемогу Михайло Романчук розповів у Instagram.

На турнірі серії International Swimming League у Будапешті український плавець представляв команду Aqua Centurions. Під час запливу він показав рекордні 7:25,73 і здобув перемогу.

«Мій перший європейський рекорд», – зазначив спортсмен у соцмережах.

Зазначимо, що організатори створили унікальні правила для цього запливу: перемагав не той, хто фінішував першим, а той, хто зібрав найбільше очок по ходу дистанції.

Зрештою, в обох заліках (і за очками, і за часом фінішу) перемогу здобув українець – він фінішував з результатом 7:25.73, це новий рекорд Європи.

Першу частину дистанції (400 метрів) Романчук завершив на другому місці, відставання у чверть секунди від австрійця Фелікса Обека. Однак уже на 450 метрів Михайло випередив суперника, на друге місце піднявся Генрік Крістіансен – саме між українцем та норвежцем розвернулася битва за перемогу.

Перед останньою 50-метрівкою Романчук вигравав у Крістіансен 0,5 секунди, однак Генрік виконав шалене прискорення (і Романчук теж включився на фініш) – норвежець відіграв майже увесь час і фінішував на 0,05 секунди позаду українця.

Романчук – дворазовий чемпіон Європи в Глазго, а також срібний призер чемпіонатів світу в Будапешті і Кванджу.

Зауважимо, що попередній рекорд із запливу на дистанції 800 метрів вільним стилем був встановлений французом Янніком Аньєльєном на чемпіонаті Франції у 2012 році, час якого становить 7:29,17. Цей рекорд тримався 8 років.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть