Директоркою Нацрозвідки США вперше стане жінка

Источник: kievpost.com.ua
США Нацрозвідка
Директоркою Нацрозвідки США вперше стане жінка

Авріл Хейнс стане першою жінкою, яка очолить Нацрозвідку США, після складення відповідної присяги. Раніше вона була заступницею директора ЦРУ.

Сенат США у середу, 20 січня, затвердив Авріл Хейнс на посаду директорки Національної розвідки США. Її кандидатуру підтримали 84 сенатори, а 10 - виступили проти.

Її кандидатуру висунув новий президент США Джо Байден. Після складення присяги вона стане першою жінкою на посаді директорки Національної розвідки США, зазначає інформагенція dpa. У своїй заяві лідер більшості в Сенаті демократ Чак Шумер заявив, що Хейнс є правильною людиною для цієї роботи.

Раніше, з 2013 по 2015 роки вона працювала заступницею директора Центрального розвідувального управління (ЦРУ). Також вона була помічницею колишнього президента Барака Обами та головною заступницею радника з питань національної безпеки.

Нагадаємо, 20 січня відбулася інавгурація 46-ого президента США Джо Байдена у Вашингтоні. Тепер Сенат, де більшість вже за демократами, має затвердити інші кандидатури осіб на топ-посади, яких номінував Байден. Він вимагає швидкого затвердження політиків, щоб його уряд міг якнайшвидше розпочати роботу.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть