Путін: поліція припиняє несанкціоновані акції, щоб вони не переросли в заворушення

Источник: kievpost.com.ua
Путін: поліція припиняє несанкціоновані акції, щоб вони не переросли в заворушення

Президент Росії Володимир Путін заявив, що поліція припиняє несанкціоновані акції, щоб вони не переросли в заворушення з підпалами автомобілів і биттям вітрин.

Про це Путін сказав в інтерв'ю державному агентству ТАСС, яке присвячене двадцятиліттю його перебування у влади в Росії.

«Є правила, яких мають дотримуватися всі. І ті, кому подобається влада, і ті, кому вона не подобається. Є закон, і потрібно його дотримуватися. Інакше ми дійдемо до ситуації, повністю розбалансованої в країні. Інакше... ми що, хочемо, щоб у нас на вулицях палили машини?», - заявив Путін.

За його словами, якщо не реагувати, палитимуть автомобілі, битимуть вітрини, і від цього конкретні люди страждатимуть.

«Ви хочете висловити свою точку зору, свою думку, хочете це зробити за допомогою публічних акцій? Ну будь ласка, закон це дозволяє. Отримуйте дозвіл і робіть. У деяких країнах, практично у всіх країнах, в тому числі в європейських, за несанкціоновані акції позбавлення волі передбачається. Там невеликі строки, від шести місяців до року», - сказав Путін.

Зокрема, він стверджує, що у Швеції, якщо 12 людей збираються на несанкціоновану акцію, то вона вже вважається масовими заворушеннями.

Путін вважає, що опозиціонери мають домагатися від влади видачі дозволів на проведення масових акцій.

«Є, і завжди була, і завжди буде така частина суспільства в будь-якій країні, яка не згодна з чинною владою. І це дуже добре, що такі люди є», - сказав Путін.

«До речі, ось зверніть увагу, якщо відбуваються якісь революційні події, люди, які довели до революції, вони, як правило, у владі теж не затримуються. Дуже швидко їм стає неприємна і та влада, яка була створена внаслідок їх активної і бурхливої діяльності», - додав він.

За його словами, виняток становили лише більшовики, які після Жовтневого перевороту затрималися при владі досить тривалий час.

«І потім самі розвалилися і країну за собою потягли. Але що стосується так званої несистемної опозиції - дай їй Бог здоров'я. Я вважаю, що вони потрібні. Ви розумієте, я все-таки не перший день працюю. Я вважаю, що вони дуже потрібні. Вони реально, я дивлюся, впливають на конкретне життя, особливо на рівні муніципалітетів, великих міст, тощо», - сказав Путін.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть