У конституції РФ з'явиться заборона "на відчуження російських територій"

Источник: kievpost.com.ua
Россия
У конституції РФ з'явиться заборона "на відчуження російських територій"

У конституцію Росії збираються включити заборону на відчуження російських територій", згідно з якою не можна буде вести переговори про це навіть на дипломатичному рівні.

Про це повідомляє РБК із посиланням на учасників робочої групи по внесенню поправок в основний закон РФ.

"Швидше за все, в Конституції буде формулювання "забороняються дії, спрямовані на відчуження територій РФ", а саме "заборона на всі дії, пов'язані з відчуженням територій, будь то заклики чи інші дії", - сказав співголова робочої групи Павло Крашенінніков.

Заборона буде стосуватися не тільки громадян РФ, але й громадян інших країн, що знаходяться на території Росії, зазначив він.

За словами іншого співрозмовника, що бере участь у роботі над поправкою, також буде обговорено "заборону на ведення переговорів щодо відчуження земель".

Інший співголова робочої групи - Андрій Клішас, який бере участь в роботі над цією поправкою, підтвердив, що у формулюванні норми про заборону на відчуження територій буде прописана заборона "як на заклики, так і на ведення переговорів", пов'язані з відчуженням територій Росії.

На питання, як будуть в такому випадку вести переговори з іншими країнами про землі дипломати, Клішас відповів, що вони не будуть цього робити. "У дипломатів не буде таких повноважень. На це буде конституційна заборона", - заявив він.

Буде загальна заборона в рамках Конституції, а відповідальність за її порушення передбачена Кодексом про адміністративні правопорушення або іншими нормативними актами, зазначив Крашенінніков. "Поки ми не обговорюємо, що це буде за відповідальність і чи буде це Кримінальний кодекс", - уточнив Клішас, додавши, що це буде залежати від остаточного формулювання конституційної поправки.

"Територіальну" поправку депутати і сенатори з робочої групи планують внести до другого читання законопроекту про зміни в конституцію. За словами одного із співрозмовників, близьких до групи, остаточне формулювання поправки планується обговорити на засіданні робочої групи 25 лютого.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть