Усі опозиційні партії Грузії відмовилися входити до новообраного парламенту

Источник: kievpost.com.ua
Усі опозиційні партії Грузії відмовилися входити до новообраного парламенту

Провідний опозиційний блок “Єдиний національний рух – Сила в єдності” відмовляється входити в новообраний парламент Грузії.

Про це на брифінгу заявив член “ЄНР” Ніка Мелія, передає “Грузія онлайн“.

За його словами, вимога партії залишається незмінною – проведення нових вільних виборів.

“Ми, “Єдиний національний рух – Сила в єдності”, прийняли рішення, як і інші опозиційні політичні партії, не входити в парламент, що не має нічого спільного з політикою, тобто в парламент, який тільки [мільярдер, керівник владної партії “Грузинська мрія” Бідзіна] Іванішвілі називає парламентом. Нам там нічого робити. Наша вимога залишається незмінною – нові вибори у вільному середовищі… Об’єднана опозиція приймає рішення, яке сьогодні виявляє суспільство. Ми не увійдемо в цей парламент і не приймаємо правила гри Іванішвілі”, – сказав Мелія.

Крім “ЄНР”, офіційно відмовилися входити в парламент нового скликання партії і блоки “Європейська Грузія”, Лейбористська партія, “Альянс патріотів”, “Лело для Грузії”, “Стратегія Агмашенебелі”, “Алеко елісашвілі-Громадяни”, “Гірчі” – вісім із дев’яти партій, що подолали 1% бар’єр. Отже, 150-місний парламент Грузії 10-го скликання може бути представлений однією партією – “Грузинська мрія”.

Парламентські вибори в Грузії відбулися 31 жовтня. За оновленими даними ЦВК, “Грузинська мрія” мільярдера Іванішвілі набрала 48,05% голосів за партійними списками, а також має перевагу майже в усіх (29 із 30) мажоритарних округах, тоді як “Національний рух” Саакашвілі, всупереч сподіванням на перемогу, здобуває 27,07%. Представники “ЄНР” назвали вибори сфальсифікованими на користь “Мрії”, яка залишається при владі з 2012 року. Опозиційні сили почали акції протесту.

За регламентом, парламент Грузії стає повноважним лише після того, як для присяги зберуться мінімум дві третини його складу. Тобто якщо “Грузинська мрія” не збере 100 депутатів на перше засідання, парламент не буде легітимним.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть