Вірменія готова до поступок у війні, але взаємних

Источник: kievpost.com.ua
Вірменія готова до поступок у війні, але взаємних

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про готовність іти на поступки для врегулювання конфлікту довкола Нагірного Карабаху. Втім вони мають бути двосторонніми й рівнозначними.

Про готовність до взаємних поступок для врегулювання конфлікту Нікол Пашинян заявив в інтерв'ю агентству AFP.

Конфлікт потрібно врегулювати на основі взаємних поступок. Нагірний Карабах і Вірменія готові до поступок, якщо на співмірні поступки готовий Азербайджан,
– заявив прем'єр Вірменії.

Згодом його прессекретарка Мане Геворкян наголосила на тому, аби фразу не виривали з контексту. Пашинян сказав лише те, що він сказав – до поступок Вірменія готова, але лише до тих, які будуть рівнозначні поступкам Азербайджану.

Що варто знати про конфлікт Азербайджану й Вірменії:

  • Йому вже понад сто років, а багато поколінь в обох державах виросли з ненавистю один до одного. Тож ніхто не готовий поступатися й в обох країнах багато людей, які готові добровільно їхати на війну.
  • Наприклад, після липневого загострення в Баку сколихнули масові протести. Учасники вимагали продовжувати бойові дії до звільнення Нагірного Карабаху й заявляли про готовність іти воювати зі зброєю в руках.
  • У такій ситуації поступки однієї зі сторін будуть політичним самогубством для представників влади. Тож кожна зі сторін готова йти до кінця, що неодноразово проявлялося в регулярних загостреннях конфлікту.



Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть