Стало відомо, який раціон допоможе збільшити тривалість життя

Експериментально доведено, що харчування впливає на тривалість життя і довголіття. Але група дослідників з Фуданського і Гарвардського університетів вирішила більш детально вивчити це питання і з’ясувала, що потрібно змінити в раціоні, щоб поліпшити стан свого здоров’я.
Вчені під керівництвом Янь Чжена визначили дієту, яка здатна продовжити тривалість життя. Під час дослідження, в якому взяло участь близько 28 тисяч чоловіків і понад 53 тисячі жінок із США, експерти з’ясували, що підвищене вживання червоного м’яса як мінімум на половину порції в день корелювало зі збільшенням імовірності летальності на 10%. Ризик був ще вищим у разі споживання тільки обробленого червоного м’яса (ковбаси, шинка, сосиски, м’ясні консерви).
Дослідники пояснюють, що в раціоні слід обмежити червоне м’ясо, але збільшити споживання цільнозернових, а також свіжих овочів і фруктів, які є джерелами вітамінів і цінних речовин, які сприяють тривалості життя.
“Це дослідження передбачає, що заміна червоного м’яса (особливо обробленого) на здорові альтернативи може сприяти довголіттю”, — підкреслили автори дослідження.
-
Генштаб: по состоянию на 9 июля общие потери вражеской армии в личном составе составили 1 029 660 солдат
-
Попри війну: мережа партнерів медичних лабораторій Ексулаб зросла майже у 2,5 рази
-
Генштаб: по состоянию на 8 июля общие потери вражеской армии в личном составе составили 1 028 610 солдат
-
Генштаб: по состоянию на 7 июля общие потери вражеской армии в личном составе составили 1 027 540 солдат