Росія є загрозою для існування США і Європи, - НАТО

Источник: kievpost.com.ua
Росія є загрозою для існування США і Європи, - НАТО

Росія є «довгостроковою загрозою для існування» США і Європи, заявив глава Європейського командування США і Верховного головнокомандування Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав, передає «Голос Америки».

За його словами, ситуація з безпекою в Європі в останні місяці «стала ще серйознішою і складнішою».

Виступаючи перед комітетом з питань збройних сил Палати представників з доповіддю про безпеку в Європі, Брідлав наголосив на низці проблем – таких, як наполеглива поведінка Росії, масовий наплив біженців і терористична загроза з боку «Ісламської держави».

Він додав, що Росія «вирішила бути противником і становить довгострокову загрозу для існування» Сполучених Штатів та їхніх союзників і партнерів в Європі, бо Росія хоче «переписати» встановлені правила світового порядку.

«Щоб протидіяти Росії, європейське командування разом з союзниками і партнерами проводить заходи стримування і готується в разі необхідності боротися та перемогти», – сказав глава Європейського командування.

Він зауважив, що Росія прагне поширити беззастережний вплив на сусідні країни, щоб створити буферну зону.

«Росія розширює свій вплив ще далі в спробі знову утвердитися в ролі лідера на світовій арені», – заявив генерал.

За словами Брідлава, Росія, незважаючи на її запевнення в протилежному, мало робить для боротьби з «Ісламською державою» в Сирії. Замість цього вона активно підтримує режим Башара Асада та його союзників.

Російське втручання в Сирії «сильно поглибило проблему», змінивши динаміку як в повітряному просторі, так і на землі.

«Росія і режим Асада навмисне використовують міграцію з Сирії як зброю в спробі подолати європейські структури і зломити рішучість Європи», – сказав він.

Генерал наголосив, що важливо, аби Конгрес продовжував підтримувати ініціативу щодо гарантування безпеки в Європі European Reassurance Initiative, яка, за його словами, націлена на протидію російської агресії та іншим загрозам.

«Бюджетна заявка на цей рік відображає нашу тверду відданість інтересам безпеки наших союзників і партнерів та наш намір і надалі захищати їхню батьківщину», – пояснив Брідлав.

Він наголосив, що бюджет ініціативи пропонується збільшити в 4 рази, до 3,4 млрд доларів.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть