Оцінка житлового будинку і землі в Києві, Київській області

Источник: kievpost.com.ua
Оцінка житлового будинку і землі в Києві, Київській області

Експертна оцінка житлового будинку і землі в Києві, Київській області, проводиться двома основними підходами: витратним і порівняльним (більше деталей тут www.khoriv.kiev.ua). Існує ще дохідний підхід, але його на практиці можна застосувати лише до комерційної нерухомості: нежитлових приміщень, споруд, офісів і складів, магазинів та іншого.

Скільки вартує приватний дім можна витратним підходом. Ми можемо використати дані його об’єму або площі, інформацію щодо матеріалів стін, фундаменту, перекриття і даху, підлоги, рівню зносу. Потім ми порахуємо всі витрати, що потрібні на будівництво ідентичного за площею об’єкту і вирахуємо фізичний знос, що може бути будь яким і залежатиме від року будівництва.

Краще за все, застосовувати витратний підхід до тих об’єктів нерухомості, що розташовані в селах, де просто відсутні об’єкти порівняння. Що стосується будинків в великих містах та обласних центрах, то тут краще визначати ціну порівняльним підходом.

Оцінка ж землі теж визначається порівняльним підходом. А от витратний методом ми вже не можемо оцінити дане майно. Це особливий тип нерухомого майна, що є невідновним і відноситись до нього потрібно також по особливому.

Важлива інформація! Експертна грошова оцінка землі – це визначення оціночної вартості такого нерухомого майна за рахунок всіх умов ринку. Враховується безліч факторів, окрім якісних характеристик ділянки: родючості, кількості гумусу, гранулометричного складу. Сірі опідзолені чи чорноземи середньо гумусні у нас угіддя – це не вплине не їхню вартість при проведенні грошової оцінки. Деталі на сайті: оценка-киев.укр

Експертна оцінка житлового будинку і землі: які документи потрібно мати, щоб замовити таку роботу?

Щоб експертна грошова оцінка житлового будинку і землі була проведена на офіційному рівні, тобто це був повноформатний звіт про експертну оцінку, потрібно мати такі документи: на право власності, паспорт. Для нерухомості потрібно мати технічний паспорт БТІ,

Якщо документи на майно відсутні, експерт може виготовити «висновок про вартість». Такого документу буде достатньо для звернення до суду чи посольства, або ж для прийняття особистих чи управлінських рішень.

Раніше експерти компанії «Хорив» вже писали корисну статтю http://www.khoriv.kiev.ua/otsenka-zemelnoho-uchastka-y-zhyloho-doma/, де є багато цікавої інформації. Та головне, там вся інформація підтверджена практичними знаннями, що буде корисним для замовників такої роботи.

Джерело: http://оценка-имущества.укр/ru/оценка-недвижимости/

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть