PMI ПОДАВ ПОЗОВ ПРО ДВОСТОРОННІЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ АРБІТРАЖ ПРОТИ УРЯДУ УКРАЇНИ

Источник: kievpost.com.ua
Philip Morris International
PMI ПОДАВ ПОЗОВ ПРО ДВОСТОРОННІЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ АРБІТРАЖ ПРОТИ УРЯДУ УКРАЇНИ
У 2010 і 2011 роках Антимонопольний комітет України дозволив «Тедіс Україна» отримати контроль над більшістю оптових продавців тютюнових виробів і укласти угоди про неконкуренцію. У 2019 році той же Комітет вирішив, що українські дочірні компанії Philip Morris International (PMI), інші світові виробники тютюнових виробів і оптовий дистриб'ютор Тедіс вступили в змову, щоб допомогти Тедісу встановити монополію на ринку, наклавши великі штрафи.
Дії Антимонопольного комітету України, що дозволив дистриб'ютору отримати контроль над оптовиками, а потім передумав і оштрафував компанії і дистриб'ютора за те, що вони слідували дозволам Комітету, є незаконними, нелогічними і свавільними. Рішення Комітету порушило права компаній PMI відповідно до угод між США та Україною та між Швейцарією та Україною про справедливий і рівноправний режим їхніх інвестицій в Україні та захист від свавільних і дискримінаційних дій із завдання шкоди.
З цієї причини кілька компаній PMI вчора подали до Міжнародного центру з урегулювання інвестиційних спорів (Вашингтон, округ Колумбія, США) заяву про арбітражне вирішення спору проти уряду України, стверджуючи, що Україна порушила зобов'язання, взяті на себе відповідно до двосторонніх угод про взаємний захист інвестицій із США і Швейцарією.
Костас Салварас, генеральний директор Філіп Морріс Україна: «Рішення Комітету є явним порушенням прав інвестора. Ми вважаємо, що ця суперечка між інвестором та державою матиме вкрай негативний вплив на інвестиційну привабливість України, а також на репутацію країни в цілому».
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть