Україна ініціює оновлення Угоди про асоціацію з ЄС

Источник: kievpost.com.ua
Україна ініціює оновлення Угоди про асоціацію з ЄС

Інфраструктура міжнародної торгівлі України регулюється Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. В питанні митно-тарифної складової угода є застарілою, тому що реальний обсяг продажу зернових України до ЄС набагато більший, ніж тарифні квоти, які там зазначаються, заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Качка під час онлайн-засідання «Перспективи співробітництва в аграрній сфері: Україна-Іспанія».

«Цього року ми ініціюємо поновлення Угоди про асоціацію України з ЄС відповідно до ст. 29. Маємо можливість переглянути тарифні умови і виходимо з того, що в України за останні 10 років сформувалося партнерство. Тож очікуємо, що ЄС піде назустріч, і ми зможемо в цифрах тарифних квот чи їх відсутності відобразити обсяг амбіцій партнерства між Україною і ЄС», — відзначив Тарас Качка.

За його словами, більша половина українського експорту до Іспанії припадає на зернові та олійні культури. Це вважається промисловим експортом, оскільки дану продукцію використовують у харчовій промисловості, кормовиробництві.

«ЄС у своїй тарифній політиці фактично не застосовує мита на цю продукцію. В першому півріччі 2020 року діяло невелике мито на кукурудзу в розмірі 2 євро/т», — уточнив Тарас Качка.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть