Відкритий лист генерального директора ПрАТ «Філіп Морріс Україна» до Президента України

Источник: kievpost.com.ua
Відкритий лист генерального директора ПрАТ «Філіп Морріс Україна» до Президента України
Генеральний директор ПрАТ «Філіп Морріс Україна» Костас Салварас звернувся з відкритим листом до Президента України Володимира Зеленського з проханням підтримати більш поступове підвищення ставки податку на тютюновмісні вироби для електричного нагрівання.
 
«Різке 320% підвищення податку, що вступить в дію з 1 січня 2021 року, матиме катастрофічні наслідки для понад 1 млн. повнолітніх споживачів, доходів державного бюджету, наших інвестицій в українську економіку і наших співробітників», – повідомив він у листі. 
 
Серед таких наслідків – втрата реальних та потенційних інвестицій, зростання рівня контрабанди, конфлікт із законодавством Європейського союзу та позбавлення колишніх курців, що перейшли на менш шкідливу альтернативу, шансів знизити ризики для здоров’я.
 
Протягом року представники «Філіп Морріс Україна» постійно повідомляли відповідні державні органи про існуючу проблему, але ця проблема досі залишається невирішеною. Наразі залишилося лише п’ять тижнів, щоб зупинити безпрецедентне підвищення ставки податку на 320%, перш ніж розпочнуться негативні наслідки.
 
«Ми наполегливо просимо уряд відійти від практики непередбачуваної та нестабільної податкової політики, що негативно відображається як на ставленні інвесторів, так і на економіці країни. Підвищення податків має бути поступовим, а не чотирикратним», – говориться у листі.
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть