Китай відповів США на звинувачення в приховуванні масштабів коронавірусу

Источник: kievpost.com.ua
США Китай Covid-2019
Китай відповів США на звинувачення в приховуванні масштабів коронавірусу

У Китаї відповіли на звинувачення розвідки США щодо приховування справжніх масштабів нового коронавірусу.

Звинувачення назвали "відвертою спробою поставити політичні інтереси вище людського життя", повідомляє CNBC.

Це сталося наступного дня після того, як Bloomberg із посиланням на секретний звіт Білого дому повідомив, що публічна звітність Китаю є неповною і, ймовірно, підробленою.

У посольстві Китаю у Вашингтоні запевнили, що Пекін "повністю виконав свій обов'язок щодо звітності, передбаченої Міжнародними медичними регламентами, та оновлює статистику нових та летальних випадків у відкритий, прозорий та відповідальний спосіб".

"Уряд Китаю з сильного почуття відповідальності за здоров'я своїх людей вжив найбільш комплексні та суворі заходи у боротьбі з пандемією, - йдеться у повідомленні. - Наклепи та переклад провини не можуть допомогти компенсувати втрачений час. А також вони не можуть приховати некомпетентність деяких людей у стримуванні зусиль або їхні зневажливі спроби поставити політичні інтереси вище людського життя".

Раніше Трамп заявляв, що відомості про вірус, які повідомляє Китай, ймовірно "залегкі", проте він не отримував звіт розвідки про те, що країна приховує масштаби епідемії. Також президент додав, що США та Китай підтримують постійний зв'язок і що Пекін витратить 250 мільярдів доларів на покупку американської продукції.

Віце-президент Майк Пенс також припускав, що якби Китай був більш відвертим, то США могли б уникнути такої кількості жертв.

Скептицизм щодо офіційних цифр спостерігався як за кордонами Китаю, так і всередині країни. Китайський уряд неодноразово переглядав свою методологію підрахунків випадків захворювання на коронавірус, протягом декількох тижнів виключаючи людей без симптомів, і тільки цього тижня додав до загальної суми понад 1500 безсимптомних випадків коронавірусу.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть